Plenaire gastsprekers

Drie gastsprekers gaan in gesprek over privacy, het belang van de bescherming van persoonsgegevens, de AVG en de digitale zorgplicht.
En dit alles gericht op de vraag: “Wat heb ik als FG aan bagage nodig in mijn dagelijkse praktijk?”.

 

mr. dr. Marlies van Eck is een expert op het gebied van nieuwe technologie en recht. Ze begon haar loopbaan bij de Registratiekamer, de voorganger van de Autoriteit Persoonsgegevens. In 2018 promoveerde zij op de rechtsbescherming voor burgers bij computerbesluiten bij de overheid en werkte ze mee aan de Nationale Artificial Intelligence cursus. Marlies is universitair docent bij het eLaw Instituut van Universiteit Leiden en adviseur Artificial Intelligence (AI) en Recht bij Hooghiemstra & Partners in Den Haag. 

prof. mr. Lokke Moerel is wereldwijde expert op het gebied van nieuwe technologieën en cyber met een bewezen staat van dienst bij het vormgeven van grensverleggende wereldwijde Artificial Intelligence-projecten. Lokke is hoogleraar Global ICT bij Tilburg University en Senior of Counsel in het Global Privacy & Security team van Morrison & Foerster. Lokke Moerel is lid van de Nederlandse Cyber Security Raad (het adviesorgaan van de Nederlandse regering over cyberveiligheid)  en de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. In 2018 ontving Lokke de International Law Office Client Choice Award voor Best Internet & Technology Lawyer Germany en de 2018 Acquisition International Global Excellence Award for Most Influential Woman in Data Protection Law. Zij is een inspirerend spreker, schrijver en bestuursadviseur over digitale strategie en cybersecurity. 

mr. dr. Bart Schermer is werkzaam bij Considerati en adviseert bedrijven en overheden over vraagstukken op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Bart is gepromoveerd op een onderzoek naar de privacyrechtelijke aspecten van het gebruik van kunstmatige intelligentie in de opsporing en auteur van de Handleiding AVG van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Naast zijn werk bij Considerati is Bart universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden bij de vakgroep eLaw@Leiden en fellow aan het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappen.  Verder is hij lid van de Commissie mensenrechten van de Adviesraad voor Internationale Vraagstukken (AIV) en lid van de expertgroep van het Kenniscentrum cybercrime van de rechterlijke macht.