Workshops 

In elke workshopronde kunt u kiezen uit verschillende sessies. Er zijn vier verschillende soorten workshops:

  • workshops met praktische handvatten voor FG’s
  • workshops over de positie en profilering van FG’s
  • workshops om FG’s inhoudelijk te inspireren 
  • workshops voor FG’s uit een specifieke sector

Begin mei wordt het volledige programma gepubliceerd. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod workshops.

Wat is de kern van de AVG? Tips voor de beginnende FG 

Bent u nieuw in de functie van FG? Dan is deze praktische workshop een handig begin om de belangrijkste begrippen en onderdelen van de AVG snel in beeld te krijgen. U krijgt zicht op de belangrijkste verplichtingen die de wet stelt en handvatten hoe u uw werk kunt aanpakken. 
 

Hoe beïnvloed ik het management en mijn collega’s?

Hoe voorkomt u dat u als FG een roepende in de woestijn wordt en uw organisatie en collega’s ondanks uw goede adviezen gewoon hun eigen gang gaan? Een expert geeft handige tips en trucs om op een constructieve wijze commitment en invloed te krijgen en te houden. 

In gesprek met Monique Verdier en Katja Mur, bestuurders van de AP

FG’s uit de sector Zorg en FG’s uit de sector Overheid worden uitgenodigd in gesprek te gaan met Monique Verdier, vice-voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Werkt u als FG in het Onderwijs of de financiële sector? Dan nodigen wij u graag uit om in gesprek te gaan met AP-bestuurslid Katja Mur. Tijdens deze sessie is er ruimte om de dilemma’s te bespreken die specifiek in uw vakgebied spelen. 

De dubbele pet van de FG: adviseur en intern toezichthouder tegelijk

Als FG bent u zowel sparringpartner en adviseur van uw collega’s en het management, maar ook intern toezichthouder op de naleving van de AVG. Hoe combineert u deze twee rollen? Hoe zoekt u een goed evenwicht en hoe switcht u tussen deze twee rollen? FG’s uit verschillende sectoren vertellen kort hun ervaringen en delen tips & trucs. 
 

Verwerkersovereenkomst afgesloten, maar hoe nu verder?

Uw organisatie stelt verwerkersovereenkomsten op. Maar dan? Dan komen vragen als: hoe toets ik of de andere partij zich houdt aan de afspraken? Huren we hier een onafhankelijke partij voor in en zo ja, wie gaat dit betalen? En: wat kunt u doen als u vermoedt dat een organisatie de overeenkomst niet naleeft? Zegt u dan de overeenkomst op?
 

Gaan we dat melden bij de AP? #Datalekken  

Wanneer is het melden van een datalek verplicht en hoe maakt u als FG een goede afweging?